2011. július 29., péntek

Palasik Mária: A nő és a politikum - Jelenlegi ára: 2 720 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A nő és a politikumA könyv listaára: 3400 Ft. Leírás:
A kötet bevezetőjeként Palasik Mária szerkesztő Helyzetjelentést ad a Politikatörténeti Alapítvány műhelyében folytatott kétéves kutatásról, amelyben öt egyetem, három kutatóintézet és egy levéltár munkatársai vettek részt. A kutatás célja az volt, hogy feltárja a nők közéletben való részvételének legfontosabb jellemzőit a 20. század második felében Magyarországon. A tanulmányok sorát Licskó György munkája nyitja (A nők a közéletben és a vezetésben), amelyben a szerző összefoglalja a történelmi előzményeket, kiemelve a negatívumokat és a pozitívumokat, ismertetve a feminizmus lényegét, végül 10 európai ország gyakorlatát elemezi a témában. A nemzetközi szakirodalmat tekinti át a nők politikai szerepéről Fésűs Ágnes, kiegészítve tanulmányát európai országokra vonatkozó statisztikai adatokat tartalmazó táblázatokkal: az első szavazati jog a nők a parlamentben 1945-1970 nők aránya az Európai Parlamentbe delegáltak között, a 25 országra vonatkozóan. A Történeti metszet (Gáspár Gabriella és Palasik Mária tanulmányai) című fejezetet két további követi, amelyekben a nők közéleti részvételéről olvashatunk 1989-ig, illetve a rendszerváltás után. Függelékként Nagy Orbán statisztikai összeállítást közöl a nők és férfiak népszámlálási és népmozgalmi adatairól. A lábjegyzetekkel ellátott egyes tanulmányokhoz a könyv végén található az átfogó irodalomjegyzék, majd a szerzők felsorolása következik. A hiányt pótló tanulmánykötetben a fülszöveg szerint kirajzolódik az olvasó előtt a világnak egy sajátos szelete, amelyet így talán sosem láttunk. ISBN: 978-963-9697-16-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 720 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 08:58
. Palasik Mária: A nő és a politikum - Jelenlegi ára: 2 720 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése