2011. július 27., szerda

József főherceg: Rromane Lila - Jelenlegi ára: 5 515 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Rromane LilaA könyv listaára: 6806 Ft. Leírás:
A kiadók egy különleges forrásegyüttes újraközlésére vállalkoztak, amely a 19-20. század fordulóján élt cigány emberek szólalnak meg anyanyelvükön. Eredetileg 1890-ben Habsburg József főherceg az Egyetemes Philololgiai Közlönyben tette közzé - Eredeti czigánylevelek címen - azt az ötvenegy levelet, amelyeket eredetileg hozzá írtak. Jól ismert tény, hogy József nádor fia a cigányság nagy barátja volt, aki intenzíven foglalkozott a cigány nép kultúrájával és történelmével, különösképp a cigány nyelvvel. Többek között cigány-magyar szótárt készített, és megírta a cigány nyelvtant. A levelek megfogalmazói közt megtaláljuk a főherceg cigány barátját, munkatársát, a szintén szótárt kiadó Nagyidai Sztojka Ferenc költőt, de olyan egyszerű férfiakat és asszonyokat akik valamiféle aprócseprő kéréssel vagy puszta jókívánsággal fordultak patrónusok felé. A többféle dialektusban íródott levelek nyelvjárástani szempontból különösen érdekes dokumentumok. Jelen szövegkiadás a Közlönyben megjelent harminckilenc cigány, tizenegy magyar és egy vélhetőleg beás nyelven írt levél betűhív közlése mellett tartalmazza a források nemzetközi cigány ábécével készült modern átiratát, valamint magyar és angol nyelvű fordítását. A kiadvány további érdekessége, hogy a mellékelt CD-lemezen huszonkilenc levél szövege ma élő romák felolvasásában elevenedik meg. A fényképmelléklettel és kiejtési útmutatóval kiegészített tetszetős és érdekes kiadvány elsőssorban a cigány nép- és önismeretet szolgálhatja. ISBN: 963-85408-5-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 5 515 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 04:09
. József főherceg: Rromane Lila - Jelenlegi ára: 5 515 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése