2011. szeptember 23., péntek

Stephen Law, Filozófia - Jelenlegi ára: 2 500 Ft

A könyv teljesen új és hibátlan állapotban van!
A postázás a mindenkori postai díjszabás szerint történik!
Stephen Law, útitárs kézikönyvek
"A filozófiára sokan úgy gondolnak, mint valamiféle felhőkben járó tudományra, aminek semmi köze nincs a mindennapi élethez. Ezzel szemben az igazság az, hogy nagyon is sok köze van a valósághoz. " – így kezdődik az Útitárs kézikönyvek Filozófia című kötete, mely egy áttekinthető és praktikus útmutató a filozófia iránt érdeklődőknek, sőt azok is élvezettel forgathatják, akiket nem igazán vonz ez a tudományág.
Ugyanakkor ez nem egy szokványos filozófia-könyv. Bár végigvezeti az olvasót a filozófia történetén és bemutatja a legfontosabb filozófiai irányzatokat (vállalva, hogy csak kóstolót ad a témából, hiszen ilyen terjedelemben nem képes mindent lefedni), és a kötet harmadát a Ki kicsoda a filozófiában című fejezet teszi ki, mely több mint száz filozófus életével, munkásságával és legfontosabb tanaival ismertet meg, mégis talán a legizgalmasabb rész a Filozófiai eszköztár című fejezet, melyből megtudhatjuk, hogy a filozófusok által használt gondolkodásmód hogy jelenik meg és hogyan alkalmazható a hétköznapi életben.
Mindemellett a kötet rengeteg képet és idézetet tartalmaz, gyakorlati példákkal illusztrálja a filozófiai tanokat, filmekre, irodalmi művekre és képzőművészeti alkotásokra hivatkozik, ezzel próbálja megérthetővé és emberközelivé tenni az elvont elméleteket. Ez egy olyan könyv, ami nem arra való, hogy az elejétől a végéig végigolvassuk, hanem hogy "kis falatonként fogyasszuk" elidőzve, elgondolkodva egy-egy témán.
"A filozofikus gondolkodás kaland - utazás a gondolkodás és az értelem külső határaihoz. Sokakat megragadnak filozófiai kérdések és problémák, de nem tudják, mit kezdjenek velük. A könyv célja, hogy a filozófiával éppen ismerkedőknek tömör, világos és nem szakmai nyelven írt útmutatóul szolgáljon. " (Stephen Law)



Jelenlegi ára: 2 500 Ft

Az aukció vége: 2011-09-23 14:14
. Stephen Law, Filozófia - Jelenlegi ára: 2 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése